1000

Nerob ojeby bo budes platit pokuty!!!!!!!

Najväčšia sieť online reportérov na Slovensku

Bardejov

290. ZA VČERAJŠOK MÁME OPÄŤ NOVÝ REKORD. TVRDOŠÍN 30, NÁMESTOVO 27, ATĎ.

1 Minút čítania


V prvej vlne sme to spoločne zvládli na európsku jedničku a o takýchto číslach sa nám tak ani len nesnívalo. Vyhrali sme to preto, lebo sme si navzájom dôverovali a zodpovedné dodržiavanie pravidiel, hygiena a poctivé nosenie rúšok boli našimi kľúčovými zbraňmi.
Jasné, aj vtedy boli takí, ktorí potrebovali všetkým dokázať, že ich “nikto obmedzovať nebude”. Napriek nim sme to na jedničku zvládli. Jednoducho – zodpovedných bolo výrazne viac ako tých druhých.
Dnes však situácia začína byť kritická. Tých druhých aj medzi inak rozumnými ľuďmi výrazne pribúda … a preto logicky pribúda aj nakazených.
Možno si poviete, že nič strašné sa nedeje, nakazení pribúdajú výrazne menej ako v Čechách a zomiera len minimum ľudí. OK, ale dokedy? Odpoveď poznáme. Dovtedy, dokedy budú regionálni hygienici stíhať dohľadávať kontakty pozitívnych. Po tom bode sa nám situácia vymkne z rúk.
Kedy to nastane? Obávam sa, že pri cca 300 nakazených denne sme už na hrane. Hygienici idú na 120% a nových voľných hygienikov niet – lebo predošlé vlády ich stavy zdecimovali.
Čo teraz? Pomôže nám jediné – návrat k postoju všetkých nás z prvej vlny, kedy nám výsledky závidela celá Európa. Návrat k maximálnej zodpovednosti a spolupatričnosti s najzraniteľnejšími.
Povedané inak – ako si ustelieme, tak sa budeme mať. Ak sa rozhodneme pre maximálnu opatrnosť a zodpovednosť, budeme si žiť relatívne slobodne napriek pandémii. Ak v nás zvíťazí nezodpovednosť, sami sa o slobodu pripravíme … a ja potom už nebudem ten, kto bude hájiť viac slobody pre kultúru, šport či svadby proti vôli pandemickej komisie. #ÚprimneOdvážnePreĽudí
ps. SLOBODA JE ZODPOVEDNOSŤ🇸🇰
FB Igor Matovic

Súvisiace príspevky
BardejovEnviro

Na cestách tretej triedy v oblasti Bardejova a Lenartova je poľadovica

1 Minút čítania
22.12.2022, BARDEJOV. Na cestách tretej triedy v oblasti Bardejova a Lenartova je poľadovica. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom…
BardejovPrešovský krajSlovenskoSvidníkVýchodné Slovensko

Opatrenia sú pre hotelierov likvidačné a štát naďalej situáciu nerieši

1 Minút čítania
Svidník/Bardejov/Stará Ľubovňa 21. októbra (TASR) Majitelia hotelov a reštaurácií v čiernych okresoch podľa COVID automatu na východnom Slovensku tvrdia, že opatrenia sú…
BardejovKošiceKošický krajPrešovský krajSlovenskoVýchodné Slovensko

Vybrané vetvy prešovskej D1 otvoria skôr

1 Minút čítania
PREŠOV – Dôležitý oznam od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS): „Niektoré vetvy križovatiek D1 PREŠOV, ZÁPAD – PREŠOV, JUH sprístupníme motoristom skôr. Samozrejme…